Novosti
   Događaji
   Projekti
   Razmena studenata
   Razmena zaposlenih
   Mobilnost i stipendije
   Galerija
   Linkovi

   

Početna > Međunarodna saradnja >
Razmena zaposlenih

Mobilnost osoblja Filozofskog fakulteta

Program Erazmus+ omogućava zaposlenima na Fakultetu da provedu između 5 dana i 2 meseca na partnerskom univerzitetu iz Evropske unije u cilju držanja nastave ili usavršavanja/obuke. Programom Erazmus+ pokriveni su troškovi puta i dnevnice.
Zaposleni koji se prijavljuju za program Erazmus+ mogu da biraju između prijave za
držanje nastave – podrazumeva držanje nastave na partnerskom univerzitetu u inostranstvu od najmanje 8 predavačkih sati nedeljno;
i
obuke/usavršavanja – čime se omogućava profesionalni razvoj nastavnog i nenastavnog osoblja putem observacija ili učestvovanja na treningu. Ovaj vid razmene ne podrazumeva odlaske na konferencije.

Staff Mobility Agreement for Teaching
Staff Mobility Agreement for Training

Nakon odobrenja mobilnosti, a za potrebe evidentiranja osoblja na razmeni, potrebno je popuniti Formular za osoblje na razmeni preko programa Erazmus+ i poslati ga mejlom na adresu Kancelarije za međunarodnu saradnju na FF, erasmus@ff.uns.ac.rs.

Po povratku sa razmene, potrebno je:
1. kratak izveštaj o mobilnosti poslati na imejl erasmus@ff.uns.ac.rs i dostaviti Nastavno-naučnom veću;
2. potpisane skenirane dokumente Staff Mobility Agreement for Teaching/Teaching i Grant Agreement poslati na adrese erasmus@ff.uns.ac.rs i outgoing.erasmus@uns.ac.rs;
3. popuniti kratak upitnik o mobilnosti od Evropske komisije koji ćete dobiti putem imejla. NAPOMENA: Vrlo je važno popuniti ovaj upitnik, jer postoji mogućnost da vam mobilnost ne bude registrovana, te da ćete morati da vratite stipendiju. 

Program CEEPUS
Program CEEPUS, osim studenata, finansira i boravke nastavnog osoblja na nekom od univerziteta u zemljama koje su članice CEEPUS mreže. Mobilnost nastavnog osoblja može trajati minimalno pet radnih dana (osim u slučaju letnjih škola) uz obavezu da imaju 6 predavačkih ili mentorskih sati po radnoj nedelji, a period boravka predavača obično traje do mesec dana.
Za više informacija o mrežnim mobilnostima potrebno je pogledati mreže koje su na raspolaganju i prijaviti se putem sajta http://www.ceepus.info.
Molimo da pogledate i detaljnije informacije o progamu CEEPUS koje su dostupne na sajtu Univerziteta u Novom Sadu.
http://www.uns.ac.rs/index.php/rs/medjunarodna/razmena-studenata/programi-razmene/program-ceepus

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu