Novosti
   Događaji
   Projekti
   Razmena studenata
   Mobilnost i stipendije
  JoinEU-SEE
  Basileus
  Campus Europae
  Ceepus
   Galerija
   Linkovi

   

Početna > Međunarodna saradnja > Novosti >

ISTRAŽIVAČKE STIPENDIJE MEĐUNARODNE FONDACIJE MACUMAE ZA 2016.

 

Ambasada Japana u Republici Srbiji obaveštava sve zainteresovane da je međunarodna fondacija Macumae (The Matsumae international foundation, MIF) raspisala konkurs za stipendiranje istraživačkog naučnog rada u Japanu, za period od aprila 2016. do marta 2017. godine. Period boravka u Japanu može biti u trajanju od 3 do 6 meseci a rok za prijavu je 31. avgust 2015. godine.

Glavni uslovi su da kandidat ima doktorski stepen akademskog obrazovanja, do 49 godina starosti i da do sada nije boravio u Japanu (duže od dve nedelje). Za detaljan spisak uslova koje kandidat mora da ispuni molimo vas da posetite dole navedenu vezu ka internet prezentaciji fondacije. MIF će pokriti troškove avionske karte i obezbediće mesečne isplate u iznosu od 220.000 ¥ (otprilike 1.500 €) za vreme trajanja stipendije.

Od 1980. do 2013. godine petoro državljana Srbije je svoj istraživački rad uradilo u Japanu pomoću MIF stipendija. Osnivač fondacije, dr Šigejoši Macumae, utemeljio je koncept fondacije zasnovan na boljem razumevanju Japana i stvaranju dugoročnog mira u svetu.

Za više informacija pogledajte vebsajt Matsumae fondacije


 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu