Početna >
Udruženje univerzitetskih nastavnika i naučnika Vojvodine raspisuje

Konkurs za GODIŠNJU NAGRADU ZA ŽIVOTNO DELO za 2009. godinu

Konkurs je otvoren do 30.04.2009. godine

Na osnovu člana 6. Pravilnika o godišnjim nagradama za životno delo, Upravni odbor Udruženja UUNNV u Novom Sadu raspisuje

K O N K U R S

I

Nagrada se dodeljuje iz sledećih naučnih polja:

- Prorodno-matematičkih nauka i umetnosti (jedna nagrada)
- Tehničko-tehnoloških nauka dve nagrade (jedna za biotehničke nauke i jedna nagrada za tehničke nauke)
- Medicinskih nauka (jedna nagrada)
- Društveno-humanističkih nauka (jedna nagrada)

II

Za tri grupisana polja dodeljuje se po jedna nagrada za životno delo a za tehničko-tehnološko polje dve nagrade. Ovo pregrupisavanje je rezultat broja nastavnog i naučnog osoblja fakulteta, instituta i viših škola koji pripadaju određenom naučnom polju, odnosno potencijalnom nosiocu ovog značajnog priznanja.
Nagrada se sastoji iz Zlatne plakete u pisanoj formi sa reljefnom medaljom i određenog novčanog iznosa.

III

Pravo učešća na KONKURSU imaju svi univerzitetski profesori i drugi naučni radnici, članovi Udruženja UUNNV u Novom Sadu u skladu sa Pravilnikom.
Uz prijavu na KONKURS dostavlja se kratka biografija, popis objavljenih naučnih radova i knjiga (monografije, udžbenici, skripte i drugo), kao i pregled delatnosti u radu na fakultetima i Univerzitetu u Novom Sadu i drugim univerzitetima i institutima u zemlji i inostranstvu.

IV

Nastavno naučna veća fakulteta i viših škola, odnosno organi upravljawa samostalnih naučnih instituta podnose prijave na KONKURS za jednog kandidata za naučna polja za koja je akreditovana (registrovana organizacija) sa obrazloženjem za nagradu.
Predlog kandidata od strane predlagača mora da sadrži obrazloženje za koju oblast se kandidat predlaže, s′ tim da je takav predlog utemeljen na važećoj klasifikaciji naučih polja i doprinosu razvoja te oblasti na fakultetu.

V

Prijave za KONKURS od strane predlagača dostavljaju se na adresu: Udruženje univerzitetskih nastavnika i naučnika Vojvodine u Novom Sadu, CENTRA ZA SPORT, Dr. Vase Savića br 3, (kancelarija br.2, prizemlje) i elektronski na e-mail : unsnv@uns.ns.ac.yu sa CC na mzlokolica@uns.ns.ac.yu

Sve informacije mogu se dobiti na tel: 063- 871 4135

VI

Rok za podnošenje prijava na KONKURS ističe 30.04.2009. godine.

VII

Upravni odbor po postupku definisanom u Pravilniku donosi konačnu odluku i obaveštava učesnike KONKURSA, fakultete i druge ustanove članice Udruženja u Novom Sadu, kao i širu javnost o nagrađenim kandidatima.

VIII

Priznanja se uručuju nagrađenima na Svečanoj akademiji, koja će se tim povodom organizovati.

Upravni odbor Udruženja
UUNNV u Novom Sadu

Pravilnik o godišnjim nagradama za 'životno delo'

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu