Početna > Vesti>

Obeležavanje Nedelje italijanskog jezika u svetu – predavanje pisca Nikole Savića

Kako Italija predsedava Evropskom unijom, za četrnaesto izdanje Nedelje italijanskog jezika u svetu odabrana je tema Opisivanje nove Evrope - italijanski izdavači, pisci i čitaoci u digitalno doba.

Italijanski institut za kulturu i Filozofski fakultet organizuju predavanje italijanskog pisca srpskog porekla, Nikole Savića. Predavanje će se održati u utorak, 21. oktobra 2014. godine, u 12 časova u sali 30 na prvom spratu Filozofskog fakulteta.

Nikola Savić je italijanski pisac srpskog porekla. Preselio se u Italiju sa 12 godina i tečno govori srpski i italijanski. Završio je telekomunikacije na Univerzitetu u Bolonji, a živi i radi u Veneciji. Nedavno je pobedio u emisiji „Masterpiece", koja je prva emisija za talente posvećena italijanskoj književnosti. Njegov roman Vita migliore (Bolji život) objavila je izdavačka kuća Bompiani u 100 000 primeraka.

Vita migliore je priča u prvom licu o tinejdžeru Dekija, ljubavi i njegovoj borbi kroz život. Ovo je bildungsroman koji nam otkriva pejzaže, priče i likove iz osamdesetih godina u Beogradu i Veneciji.
Nakon predavanja, publika će imati prilike da razgovara sa piscem.

Dobrodošli!

Engleski
Italijanski

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu