Početna >

Stefan Janjić, student prve godine interdisciplinarnih doktorskih studija Filozofskog fakulteta, dobitnik nagrade Biće i jezik

 

Na osnovu Konkursa koji su Zavod za kulturu Vojvodine i Savet za očuvanje misaonog nasleđa Radomira Konstantinovića raspisali 11. februara 2016. godine, žiri u sastavu Radmila Gligić, Filip David, Alpar Lošonc, Svetislav Jovanov i Aleksandra Đurić Bosnić, nakon uvida u 23 prispela rada, većinom glasova doneo je odluku da se godišnja nagrada Biće i jezik za 2016. godinu dodelјuje Stefanu Janjiću za esej Svodlјivost i fraza.

Stefan Janjić rođen je 1991. godine u Bačkoj Topoli. Osnovne studije novinarstva završio je 2014. kao najbolјi student Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Godine 2015. upisuje Interdisciplinarne doktorske studije u oblasti društvenih i humanističkih nauka. Dvostruki je dobitnik Izuzetne nagrade Senata Univerziteta u Novom Sadu za naučni rad, a 2015. godine dobio je i NIN-ovu stipendiju za roman u nastanku.

Zavod za kulturu Vojvodine dodelјuje Nagradu Biće i jezik u cilјu podsticanja i afirmisanja otvorenog esejističkog pristupa filozofskim, sociološkim i kulturološkim aspektima savremene društvene prakse i kulturnih modela.
Nagrada se sastoji od novčanog dela u iznosu od 100.000,00 dinara, uz publikovanje nagrađenog eseja u časopisu Interkulturalnost i Nagradu će tokom aprila 2016. godine u Zavodu za kulturu Vojvodine u Novom Sadu uručiti Latinka Perović, predsednica Saveta za očuvanje misaonog nasleđa Radomira Konstantinovića, na prigodnoj svečanosti.

Čestitamo kolegi Stefanu Janjiću na još jednoj nagradi!

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu