Početna > Vesti>

Erasmus Mundus Action 2: SUNBEAM i EUROWEB+


Poštovani studenti, profesori, istraživači i saradnici na Univerzitetu u Novom Sadu,

Želimo da vam najavimo da je otvaranje konkursa za mreže SUNBEAM i EUROWEB+ potvrđeno od strane koordinatorskih univerziteta za početak decembra 2014. godine. Konkursi će trajati najmanje 45 dana.

Od koordinatra treće mreže, SIGMA Agile, još uvek očekujemo informaciju o vremenu otvaranja konkursa.

Sajtovi ova tri projekta (mreže) biće postavljeni na glavnu veb stranicu Univerziteta u Novom Sadu i na stranicu Međunarodne saradnje UNS-a. Svaki projekat će imati svoj sistem onlajn prijavljivanja i spiskove neophodne dokumentacije za različite vidove mobilnosti (razmenu ili celokupne studije) i različite nivoe mobilnosti (osnovne / master / doktorske / postdoktorske studije, tj. mobilnost osoblja).

Pozivamo vas da se upoznate sa partnerima iz EU sa kojima će mobilnost biti moguća:
http://www.uns.ac.rs/sr/novosti_dogadjaji/erasmus/obavestenje0714.html

Upoznavanje sa partnerima obavezan je i najvažniji prvi korak u uspešnom prijavljivanju za stipendije koje nudi evropski program Erasmus Mundus Action 2. Za studente osnovnih i master studija, to je osnova za izradu predloga ugovora o učenju (learning agreement / study plan). Za doktorante, postdoktorante, osoblje, to je osnova za pronalaženje mentora, istraživačke grupe, odnosno izrade predloga aktivnosti na partnerskom univerzitetu (research plan/activity plan/teaching plan).

Kancelarija za međunarodnu saradnju će od sredine novembra i u toku decembra 2014. godine organizovati prezentacije aktuelnih programa mobilnosti na svim fakultetima UNS-a, a informacija o tome (rasporedu) biće postavljena na glavnu veb stranicu sajta Univerziteta u Novom Sadu.


S poštovanjem,
Kancelarija za međunarodnu saradnju UNS-a

 

 

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu