Početna > Vesti>

Dekanica Filozofskog fakulteta, prof. dr Ivana Živančević Sekeruš imenovana je za viteza reda Akademskih palmi

Dekanica Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Ivana Živančević Sekeruš, dobila je visoko priznanje Republike Francuske za jačanje i razvoj srpsko-francuskih kulturnih i naučnih veza.
Ukazom premijera francuske vlade, ministar obrazovanja Francuske Vensan Pejon imenovao je prof. dr Ivanu Živančević Sekeruš vitezom reda Akademskih palmi (Chevalier de l’Ordre des Palmes Académiques).
Ovaj orden je ustanovio francuski car Napoleon I još 1808. godine, s namerom da se njime nagrađuju osobe koje su postigle zapažene rezultate na poljima obrazovanja i istraživačko-naučnog rada u Francuskoj i u inostranstvu, gde ga najčešće dobijaju oni čiji se rad ceni kao doprinos širenju francuskog jezika i kulture.
Orden koji se sastoji iz lente od ljubičastog moarea i stilizovanog venca maslinovih grančica, prof. dr Ivani Živančević Sekeruš će svečano uručiti ambasador Republike Francuske u Srbiji Fransoa-Gzavije Denio na prijemu u francuskoj ambasadi koji će biti upriličen u njenu čast.
Prof. dr Ivana Živančević Sekeruš je počastvovana što je laureat ovog visokog priznanja i veoma joj drago što je njen rad primećen i vrednovan na taj način. Smatra ga ne samo ličnim uspehom, već i uspehom Filozofskog fakulteta, ali i Univerziteta u Novom Sadu.

2

2

 

 

 

 

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu