Početna > Vesti>

Poziv za učešće u Lab Surfing skupu u okviru FP7 projekta EYE

Empowering Young Explorers (EYE) je projekat sedmog okvirnog programa Evropske zajednice za istrazivanje i tehnoloski razvoj (FP7), ciji je regionalni koordinator za Zapadni Balkan Elektrotehnicki fakultet Univerziteta u Beogradu, a nacionalni koordinator Fakultet tehnickih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

EYE projekat ima za cilj da izgradi evropsku zajednicu sacinjenu od visoko potencijalnih mladih istrazivaca razlicitih profila. Projekat EYE ce istrazivacima pomoci da realizuju svoj istrazivacki potencijal kao i njihovu sposobnost da razviju nove i buduce tehnologije. Dalje, projekat ce podsticati stvaranje novih revolucionarnih ideja tako sto ce omoguciti umrezavanje i saradnju istrazivaca sirom Evrope.

Opsti ciljevi projekta:
- da poboljsa sposobnost mladih istrazivaca da razviju nove i alternativne ideje
- da pomogne mladim istrazivacima da svoje ideje pretvore u projekte
- da izgradi evropsku zajednicu visoko potencijalnih mladih istrazivaca razlicitih profila
- da pomogne mladim istrazivačima da izgrade multidisciplinarnu mrezu istrazivackih kontakata koja ce ih pratiti kroz njihovu karijeru

Tematski je EYE projekt orijentisan ka informaciono-komunikacionim tehnologijama (ICT), ali pregled mladih istrazivaca ne treba da bude ogranicen samo na doktore nauka u ICT vec znatno sire, jer se upravo ocekuje da ce mnogi predlozi projekata koji ce se iskristalisati kroz EYE da budu multidisciplinarni (usmereni ka primenama ICT u razlicitim oblastima). Svi evidentirani mladi istrazivaci ce biti u mogucnosti da se preko platforme NOVA ukljuce u projekat sa svojim predlozima i da budu kotinualno informisani o propozicijama projekta, dogadjajima od interesa, procedurama koje treba da slede, drugim pristiglim prijavama, itd.

Pozivamo Vas na Lub Surfing skup koji ce se odrzati u Beogradu, 11-12. marta 2014. godine sa tematskim fokusom na Smart, green and efficient. Pravo prijave imaju svi mladi istrazivaci – doktori nauka sa post-doktorskim stazom ne duzim od sest godina. Rok za prijave je 30. januar 2014. godine.

Na osnovu recenzija pristiglih predloga iz regiona, postujuci zastupljenost po naucnim oblastima i drzavama, programski odbor ce izvrsiti selekciju predlozenih ideja mladih istrazivaca koje ce se prezentovati na Lab Surfing skupu u Beogradu.

Po okoncanju Lab Surfing skupa izvrsice se selekcija najboljih predloga/timova koji ce biti predlozeni za panevropsku Blue Sky konferenciju (u prvom ciklusu u Budimpesti, maj 2014). Deo predloga projekta koji su na rang listi neposredno izvan odabranog skupa predloga bice upucen da nezavisno konkurise za ucesce na Blue Sky skupu. Nakon Blue Sky skupa u Budimpesti najbolji timovi/predlozi uputitice se na Inkubator skup u Metz-u, Francuska u avgustu 2014. godine. Ista sekvenca skupova ce se ponoviti u drugom ciklusu (Lab Surfing u Zagrebu, Blue Sky u Pragu, Inkubator u Metz-u).

U prilogu cete pronaci sve neophodne informacije vezane za Call for participation in Lab Surfing workshops ili možete posetiti web sajt: www.fet-eye.eu

Sluzba za medjunarodnu saradnju Fakulteta tehnickih nauka Univerziteta u Novom Sadu iro.ftn@uns.ac.rs

Call for Participation

 

 

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu