Početna > Vesti>

DKV dodelilo tri godišnje nagrade profesorima Filozofskog fakulteta

Prof. dr Dragan Prole dobio je nagradu za knjigu godine, prof. dr Draginja Ramadanski za prevod godine, a za pesničko stvaralaštvo na mađarskom prof. dr Eva Harkai Vaš.
Žiri Društva književnika Vojvodine za knjigu godine, u sastavu Nikola Strajnić (predsednik), Nedeljko Terzić i Miloš Latinović, odlučio je da nagradu za knjigu godine DKV, dobije Dragan Prole za knjigu ogleda Unutrašnje inostranstvo, u izdanju Knjižarnice Zorana Stojanovića, 2013. godine.
Žiri za prevod godine je radio u sastavu Pavel Gatajancu, Kornelija Farago i Vladimir Gvozden (predsednik) i jednoglasno je odlučio da nagradu dodeli Draginji Ramadanski za prevod sa mađarskog knjige Ota Tolnaija Kišinjevska ruža u izdanju Akademske knjige iz Novog Sada.
Žiri Nagrade „Ištvan Konc“ Mađarske sekcije Društva književnika Vojvodine (u sastavu Alpar Lošonc, Janoš Banjai, predsednik, i Đeze Bordaš) odlučio je da nagradu dodeli Evi Harkai Vaš za celokupno pesničko delo.
Pored ove tri nagrade, dodeljena je i nagrada za životno delo. Žiri nagrade za životno delo u sastavu Zoran Đerić(predsednik), Janoš Banjai i Nikola Strajnić, doneo je odluku da priznanje dobije Petko Vojnić Purčar (Subotica, 1939), prozni pisac, pisac više knjiga pripovedaka, romana, novela i drama.

 


 

 



 

 

 

 

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu