Početna > Vesti>

Posetite Filozofski fakultet u oktobru 2013. godine

Želeli bismo da najavimo nekoliko događaja koji nas očekuju do kraja meseca na Fakultetu.

U ponedeljak, 21. oktobra, planirano je prikazivanje italijanskih arheoloških filmova: Nacionalni arheološki muzej u Akvileji: OBLIK PAMĆENJA i UMETNOST DRAGULJA U RIMSKOJ AKVILEJI SFINGA, PRINC I BOGOVI u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.

U sredu, 23. oktobra, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu imaće čast da bude domaćin književnici Lorni Gib iz Velike Britanije koja će tom prilikom održati predavanje. Poseta književnice organizovana je u saradnji sa Britanskim savetom. 

U četvrtak, 24. oktobra, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu imaće čast da bude domaćin gospođi Pilar Saramago, supruzi pisca Žozea Saramaga koji je 1998. godine bio dobitnik Nobelove nagrade. Tom prilikom, udovica Saramaga održaće predavanje, a isti dan je predviđeno i otvaranje izložbe Žoze Saramago – 90 godina. U 18 časova, biće prikazan i dokumentarni film Žoze i Pilar (više informacija o filmu, možete pronaći na http://www.joseepilar.com/joseepilar_en.html  i http://www.youtube.com/watch?v=TkxyTc9BbkU).

U petak, 25. oktobra, planirano je prikazivanje italijanskih arheoloških filmova: LACVS TIMAVI i KROMACIJE IZ AKVILEJE NA RASKRŠĆU NARODA I RELIGIJA u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.

Širimo znanje!
Dobrodošli na Fakultet!

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu