Početna > Vesti>

Odabir jezika po izboru na osnovnim studijama

Kako da odaberem jezik po izboru na osnovnim studijama?
U slučaju da još niste odabrali jezik po izboru, odaberite izborni jezik koji je predviđen po planu Vaše studijske grupe. Ukoliko niste sigurni koji jezik možete da slušate kao izborni predmet, obratite se referentu u Studentskoj službi. Broj mesta za sve izborne jezike je ograničen.

Kako da se prijavim?
Kao i prethodnih godina, na nekim odsecima nalazili su se papirni spiskovi za prijavljivanje na izborni jezik. Ako ste se već prijavili na taj način, imamo Vaše podatke i nema potrebe da to ponovo uradite.
Ukoliko još niste odabrali izborni jezik, od ponedeljka, 9. septembra, prijavljujete se samo elektronskim putem. To možete učiniti na linku: http://czjff.webs.com

Da li moja prijava garantuje da ću slušati kurs jezika koji sam odabrao?

Ne. O konačnom spisaku studenata odlučuju odseci na osnovu slobodnih mesta i rezultata na kvalifikacionom testu. Informacije o polaganju kvalifikacionog testa biće postavljene uskoro na sajtu.

Kada je kvalifikacioni test i kada ću saznati konačne rezultate?
Test će biti početkom oktobra. Rezultati će biti objavljeni sredinom oktobra. Tačni termini o polaganju testova biće postavljeni uskoro na sajt.

Šta da radim ako se ne kvalifikujem za izborni jezik koji sam odabrao?
Morate do druge nedelje nastave da se prijavite na neki drugi jezik koji je dozvoljen po planu Vaše studijske grupe. To će zavisiti od preostalih slobodnih mesta.

Šta ako imam FCE i sličnu diplomu iz engleskog?

Ipak morate polagati kvalifikacioni test, čak i ako već imate sertifikat FCE ili sličnu diplomu.

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu