Početna > Vesti>

Okrugli sto “Medijsko izveštavanje o evropeizaciji”



Okrugli sto na temu „Medijsko izveštavanje o evropeizaciji“ biće održan u petak, 21. juna, u 10 časova, u Sali 30 na prvom spratu Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Skup organizuje Odsek za medijske studije ovog fakulteta, sa namerom da relevantni akteri – novinari, predstavnici civilnog sektora i predstavnici Evropske unije razgovaraju o svojim iskustvima pri medijskom izveštavanju o EU.
Osnova za ovu diskusiju biće rezultati do kojih je došao Odsek za medijske studije u istraživanju koje je sprovedeno 2012. godine. Ideja ovog događaja jeste da pruži prostor za diskusiju o medijskom izveštavanju o evropeizaciji iz nekoliko različitih i za ovu temu važnih uglova.
Okrugli sto će biti organizovan u okviru projekta “Evropa, ovde i tamo: Analiza evropeizacijskog diskursa u medijima zapadnog Balkana”, koji preko Regionalnog programa za promociju istraživanja finansira Švajcarska agencija za razvoj. U sklopu projekta, istraživači iz Novog Sada, Sarajeva, Podgorice i Skoplja analizirali su kako mediji četiri bivše jugoslovenske republike izveštavaju o evropeizaciji.
Učesnici će biti: novinarka „Evroneta“ Maja Divac, urednik lista „Danas“ Zoran Panović, urednica Radiotelevizije Vojvodine Biljana Vorkapić, članovi Delegacije EU u Srbiji, programski menadžer Evropskiog fonda za Balkan Igor Bandović, predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine, šefica Odseka za medijske studije Dubravka Valić Nedeljković i asistentkinja na Odseku za medijske studije Jelena Kleut.
Nakon završetka okruglog stola biće organizovan i prigodan koktel. Dodatne informacije dostupne su putem telefona broj 021/455-602 i 485-3917.

 

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu