Početna > Vesti>

5. FESTIVAL NAUKE U NOVOM SADU



Pozivamo Vas na peti Festival nauke u Novom Sadu koji se održava 11. i 12. maja u centralnom kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

Bogat i raznovrstan program Festivala obuhvata preko 70 naučnih radionica, devet naučno-popularnih predavanja i organizovane obilaske naučno-istraživačkih laboratorija na Univerzitetu. Posetioce očekuju sadržaji iz prirodno-matematičkih, društveno-humanističkih, tehničko-tehnoloških, medicinskih i interdisciplinarnih nauka, kao i umetnosti.

Na ovogodišnjem Festivalu nauke učestvuju fakulteti i instituti u sastavu Univerziteta u Novom Sadu: Filozofski fakultet, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Fakultet tehničkih nauka, Prirodno-matematički fakultet, Medicinski fakultet, Pedagoški fakultet, Poljoprivredni fakultet, Pravni fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, Tehnološki fakultet, Akademija umetnosti, Institut za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu, Naučni institut za prehrambene tehnologije, kao i Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu. Pored njih, na Festivalu će se predstaviti i Naučni institut za veterinarstvo „Novi Sad“, Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Vojvođanski IKT klaster i NGO „KompKamp", a podršku realizaciji pojedinih radionica pružili su i Institut za javno zdravlje Vojvodine, Društvo astronoma Srbije, Astronomsko društvo Novi Sad i Astronomsko društvo „Ruđer Bošković“. U organizaciji ovogodišnjeg Festivala učestvuje oko 700 nastavnika, istraživača, studenata, saradnika i pomoćnog osoblja.

Glavni pokrovitelj Festivala nauke u Novom Sadu je Vlada AP Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj, generalni partner je Festival nauke u Beogradu, a podršku je pružio i Centar za promociju nauke iz Beograda. Prijatelji ovogodišnjeg Festivala su NIS Gazmpromnjeft, Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Zdravo Organic d.o.o, Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin" i "Aleva" a.d. Organizator Festivala je Univerzitet u Novom Sadu.

Radno vreme Festivala je od 10 do 18 časova, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Detaljan program Festivala dostupan je na sajtu: www.festivalnauke.uns.ac.rs.

 

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu