Početna > Vesti>

Poziv na tribinu
(ne)Moć princeza i barbika

Šta o rodnosti poručuju crtani filmovi, bajke i igračke?

Poštovane i poštovani,

Tribina „(ne)Moć princeza i barbika“ održava se 6. decembra u Kino Sali Filozofskog fakulteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića 2), sa početkom u 17 časova u organizaciji Centra za rodne alternative – AlteR i Odseka za Pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Učesnice tribine biće dr Aleksandra Izgarjan, docentkinja na Filozofskom fakultetu Novi Sad, Odsek za anglistiku, dr Jasmina Klemenović, docentkinja na Filozofskom fakultetu Novi Sad, Odsek pedagodija i mast. Marijana Matović, doktorantkinja na Fakultetu političkih nauka, smer kultura i mediji. Gošće će na tribini objasniti kako crtani filmovi, književnost za decu i igračke utiču na formiranje rodnih stereotipa, kao i kako dekonstrukcija dečjih priča može pomoći uspostavljanju rodne ravnopravnosti.

Tribina se realizuje u okviru projekta „Pravo u lice!”, koji finansiran Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada - Kancelarija za mlade na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata kojima se ostvaruju ciljevi Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada u 2012. godini. Cilj projekta je podsticanje javne diskusije mladih o rodnim pitanjima, putem realizovanja javnih tribina na fakultetima sa kompetentnim učesnicima/ama, čime ovaj vid interakcije postaje mogućnost kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

Pozivamo vas da prisustvujete!

Centar za rodne alternative - AlteR
Marijana Ramić, predsednica
064.33.40.139
marijanaramic@gmail.com


 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu