Početna > Vesti>

Godišnje nagrade Zavoda za kulturu Vojvodine
PROFESORKA SVENKA SAVIĆ DOBITNICA MEDALJE KULTURE ZA UKUPNO STVARALAŠTVO


Profesorka emerita Univerziteta u Novom Sadu dr Svenka Savić dobitnica je Medalje kulture za ukupno stvaralaštvo u 2011. godini koju dodeljuje Zavod za kulturu Vojvodine u okviru čeitiri godišnje nagrade Zavoda. Svečanost uručenja nagrada održala se 9. februara u Vladi AP Vojvodine.

Zavod za kulturu Vojvodine od 2010. godine dodeljuje četiri godišnje nagrade za stvaralačke rezultate u kulturi i umetnosti i unapređivanju kulturnog života. Uvažavajući sve posebnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine, Zavod dodeljuje sledeće nagrade: Medalju kulture za ukupno stvaralaštvo, Medalju kulture za multikulturalnost i interkulturalnost, Medalju kulture za očuvanje kulturnog nasleđa i Iskre kulture za savremeno stvaralaštvo – dodeljuje se mladom autoru do 35 godina. Svaka nagrada sastoji se od umetničkog predmeta i novčanog iznosa.

Dobitnici nagrada za 2011. godinu su: prof. dr Svenka Savić, lingvistkinja (Medalja kulture za ukupno stvaralaštvo), Gordana Draganić Nonin, novinarka i urednica (Medalja kulture za multikulturalnost i interkulturalnost), dr Radmila Gikić Petrović, književnica (Medalja kulture za očuvanje kulturnog nasleđa) i Boris Liješević, reditelj (Iskre kulture za savremeno stvaralaštvo - umetniku do 35 godina).

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu