Početna > Vesti>

Univerzitet u Novom Sadu
FOND ZA STIPENDIRANJE I PODSTICANJE NAPREDAVANJA DAROVITIH STUDENATA
I MLADIH NAUČNIH RADNIKA I UMETNIKA

Raspisan Konkurs za stipendije za školsku 2012/2013. godinu


Poštovani,

Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu raspisao je konkurs za dodelu stipendija studentima Univerziteta u Novom Sadu za školsku 2012/2013. godinu. Zahvaljujući sve većoj podršci institucija članica Fonda, najboljim studentima Univerziteta ove školske godine biće dodeljen najveći broj stipendija do sada – ukupno 66.

Broj stipendija je u proteklih pet godina rastao iz godine u godinu, te je uvećan za značajnih 74% u odnosu na broj stipendija pre pet godina. U radu Fonda učestvuju svi fakulteti Univerziteta u Novom Sadu, Grad Novi Sad, Naftna industrija Srbije, JVP „Vode Vojvodine“, Skupština AP Vojvodine, Advokatska komora Vojvodine, DDOR Novi Sad, Novosadski sajam, Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Razvojna banka Vojvodine, Rotari klub Novi Sad i Regionalna lekarska komora Vojvodine.

Univerzitet u Novom Sadu izražava veliku zahvalnost svim članovima Fonda, koji svake godine izdvajaju finansijska sredstva kao izraz specifične i društveno odgovorne akcije za podršku najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu.

Stipendije se dodeljuju u okviru dve grupe. Konkurs je otvoren za studente treće godine trogodišnjih i treće i četvrte godine četvorogodišnjih osnovnih akademskih studija, zatim studente master akademskih studija, kao i poslednje tri godine integrisanih akademskih studija sa svih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pored ostalih uslova navedenih u Konkursu, studenti treba da imaju prosečnu ocenu svih položenih ispita najmanje 9,00 za prvu grupu, odnosno 8,50 za drugu grupu stipendija.

Mesečni iznos stipendije u ovoj školskoj godini iznosi 15 hiljada dinara. Sve dodatne informacije mogu se pronaći u zvaničnom tekstu Konkursa objavljenom na sajtu Univerziteta www.uns.ac.rs.

Konkurs je otvoren do 30. novembra 2012. godine.

Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu: Konkurs za stipendije 2012/2013

Unapred Vam se zahvaljujemo.

S poštovanjem,
Jelena Cvejin Poznić
Viša stručna saradnica za odnose s javnošću

UNIVERZITET U NOVOM SADU
Kancelarija za nastavu, nauku i odnose s javnošću
Trg Dositeja Obradovića 5 | 21000 Novi Sad

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu