Početna > Vesti>

Otvoren konkurs za program stipendija u Italiji

Fondacija dr Zoran Đinđić uz podršku Srpsko-italijanskog poslovnog saveta i Ambasade Republike Italije u Rimu predstavila je program pod nazivom ,,Mladi eksperti u Italiji-program stipendija Zoran Đinđić". Cilj projekta je podizanje kapaciteta mladih u Srbiji kroz organizovanje radnih praksi u zemljama Evropske unije.

Kroz progam ,,Mladi stručnjaci u Italiji" oko 15 studenata i mladih diplomaca dobiće mogućnost da provedu tri meseca u nekim od najboljih kompanija u Italiji i na taj način steknu vredno radno iskustvo. Pred odlazak na radne prakse za sve učesnike programa biće organizovani intezivni dvonedeljni kursevi italijanskog jezika i seminar o bilatetalnim odnosima između dve zemlje. Prakse za sve učesnike će biti organizovane od sredine aprila, do 1. avgusta 2012. godine.

Konkurs za učešće u ovom programu otvoren je od 5. do 25. decembra 2011. Za prijavljivanje je neophodno da ste državljanin Srbije i student završnih godina univerziteta u Srbiji ili mladi diplomac sa prvim radnim iskustvom.

Za više informacija o programu, pogledajte http://www.fond-djindjic.org/.

 

 


 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu