Početna > Vesti>

Konferencija mladih slavista 2011

Obaveštavamo Vas da će se 3. i 4. novembra 2011. godine na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta u Pragu održati sedma međunarodna Konferencija mladih slavista, s nazivom Proplitanje slovenskih sredina. Zainteresovani iz redova studenata, doktoranata i mladih istraživača opet će dobiti prostor za predstavljanje rezultata svoje stručne delatnosti. Akcija se nadovezuje na prethodnih pet vrlo uspešnih, održanih u periodu od 2005-2010. godine.
Obraćamo Vam se s molbom da nam pomognete tako što biste obavestili svoje studente i kolege o mogućnosti učešća.
Cilj projekta je razmena informacija o stručnom delovanju studenata u raznim slavističkim centrima i katedrama. Za dosezanje ovog cilja, potrebno je stvoriti dovoljno širok krug učesnika i posetilaca, te tako obezbediti odgovarajuće uslove za razvoj plodne diskusije.
Od učesnika očekujemo referat u trajanju od 15-20 minuta. Zvanični jezici konferencije biće svi slovenski jezici. Učesnicima koji referate obrade u vidu celovite studije biće ponuđena mogućnost da publikuju svoj tekst u recenziranom zborniku.

Tematske sekcije:

  1. Proces učenja slovenskih jezika
  2. Migracije Slovena tokom istorije
  3. Slovenske književnosti – međusobni odjeci i konfrontacije
  4. Mozaik religija u slovenskom prostoru
  5. Velikonacionalne ideje slovenskih naroda
  6. Uzajamni uticaji slovenskih jezika sa sinhronijskog i dijahronijskog gledišta

Kotizacija za učešće je 1000 čeških kruna ili 40 evra (na mestu dešavanja). Učesnicima iz inostranstva i van Praga biće ponuđena mogućnost smeštaja u studentskim domovima Filozofskog fakulteta Karlovog univerziteta. Troškove smeštaja snose sami učesnici.
Molimo zainteresovane da što pre oslove organizatore konferencije putem elektronske adrese info@slavkonf.com. Rok za prijavljivanje je 15. jun 2011. Uz formular prijave, potrebno je poslati stručnu i preglednu anotaciju, kako na jeziku referata tako i na engleskom.  Detaljnije informacije i formular prijave postavljeni su na internet stranici  www.slavkonf.com.
Unapred zahvaljujemo na podršci i radujemo se susretu u novembru!

U ime tima organizatora,

Mihal Vašiček


 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu