Početna > Vesti>

Konkurs za životno delo - UUNNV

Na osnovu člana 6. Pravilnika o godišnjim nagradama za životno delo, Upravni odbor Udruženja UUNNV u Novom Sadu raspisuje

K O N K U R S

I

Nagrada se dodeljuje iz sledećih naučnih polja:

  • Prorodno-matematičkih nauka i umetnosti (jedna nagrada)
  • Tehničko-tehnoloških nauka dve nagrade
  • (jedna za biotehničke hauke i jedna nagrada za tehničke nauke)
  • Medicinskih nauka (jedna nagrada)
  • Društveno-humanističkih nauka (jedna nagrada)

II

Za tri grupisana ponja dodeljuje se po jedna nagrada za  životno delo a za tehničko-tehnološkk polje dve nagrade. Ovo pregrupisavanje je rezultat broja nastavnog i naučnog osoblja fakulteta, instituta i viših škola koji pripadaju određenom naučnom polju, odnosno potencijalnom nosiocu ovog značajnog priznanja.
Nagrada se sastoji iz Zlatne plakete u pisanoj formi sa reljefnom medaljom i odrđenog novčanog iznosa.

III

Pravo učešća  na KONKURSU imaju svi univerzitetski profesori i drugi naučni radnici, članovi Udruženja UUNNV u Novom Sadu u skladu sa Pravilnikom.
Uz prijavu na KONKURS dostavlja se kratka biografija, popis objavljenih naučnih radova i knjiga (monografije, udžbenici, skripte i drugo), kao i pregled delatnosti u radu na fakultetima i Univerzitetu u Novom Sadu i drugim univerzitetima i institutima u zemlji i inostranstvu.

IV

Nastavno naučna veća fakulteta i viših škola, odnosno organi upravljawa samostalnih naučnih instituta podnose prijave na KONKURS za jednog kandidata za naučna polja za koja je akreditovana ( registrovana organizacija) sa obrazloženjem za nagradu.
Predlog kandidata od strane predlagača mora da sadrži obrazloženje za koju oblast se kandidat predlaže, s¢ tim da je takav predlog utemeljen na važećoj  klasifikaciji naučih polja i doprinosu razvoja te oblasti na fakultetu.

V

Prijave za KONKURS od strane predlagača  dostavljaju se na adresu: Udruženje univerzitetskih  nastavnika i naučnika Vojvodine u Novom Sadu, CENTRA ZA SPORT, Dr. Vase Savića br 3, (kancelarija br.2, prizemlje) i elektronski na e-mail :  unsnv@uns.ac.rs   sa   CC na  mzlokolica@uns.ac.rs  
Sve informacije mogu se dobiti na tel:  063- 871 4135

VI

Prijava na KONKURS se može podneti od 1.03. do 15.04.2011. godine.

VII

Upravni odbor po postupku definisanom u Pravilniku donosi konačnu odluku i obaveštava učesnike KONKURSA, fakultete i druge ustanove članice Udruženja u Novom Sadu, kao i širu javnost o nagrađenim kandidatima.

VIII

Priznanja se uručuju nagrađenima na Svečanoj akademiji, koja će se tim povodom organizovati.

 

Upravni odbor Udruženja
UUNNV u Novom Sadu


 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu