Početna > Vesti>

Predlog za najbolju naučnu publikaciju u 2009/2010 godini

 

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da će Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj ove godine, po drugi put, dodeliti PLAKETE jednom broju autora naučnih publikacija za poseban doprinos naučnoistraživačkom radu. Plakete će biti dodeljene u okviru tradicionalnog zajedničkog učešća naučnoistraživačkih organizacija i Ministarstva na Sajmu knjiga u Beogradu, koji se ove godine održava od 25. do 31. oktobra.
Polazeći od izuzetnog značaja publikacija za razvoj i praćenje dostignuća u nauci, Ministarstvo posebnu pažnju poklanja pružanju podrške izdavaštvu u toj oblasti, kako finansijskoj u okviru budžetskih mogućnosti, tako i svakoj drugoj podršci. Rezultati naučnika iz Srbije na međunarodnom planu izdavaštva u nauci sve su vidljiviji i značajniji. Utoliko je više opravdana usmerenost i nastojanje Ministarstva da podrži angažovanje naučnika i naučnoistraživačkih organizacija na ovom planu.
Ove godine će se u predlaganje najboljih publikacija, za dodelu plaketa u pojedinim oblastima nauke, uključiti i sve naučnoistraživačke organizacije. Sve pristigle predloga iz NIO razmatraće posebna komisija u Ministarstvu. Plakete za poseban doprinos naučnoistraživačkom radu u pojedinim oblastima nauka, dodeliće se publikacijama objavljenim 2009. i 2010. godine za oblasti: prirodno-matematičkih nauka, tehničko- tehnoloških nauka, medicinskih nauka, biotehničkih nauka, društveno-humanističkih nauka, kao i u okviru izdavaštva naučnih časopisa. Nagrađene publikacije će biti izložene na zajedničkom štandu na ovogodišnjem Sajmu knjiga.
Obrazložene predloge za plaketu u navedenim oblastima (obrazac prijave u prilogu dopisa), kao i predloženu publikaciju, potrebno je dostaviti Ministarstvu najkasnije do 15.10.2010. godine, sa naznakom: Sektor za razvoj naučnoistraživačkih kadrova, «Najbolja naučna publikacija». Predlog, pored obrazloženja značaja i doprinosa predložene publikacije, treba da sadrži i kraću biografiju autora.
O daljim aktivnostima u vezi izbora najboljih naučnih publikacija, kao i u celini o pripremi i realizaciji Sajma knjiga, blagovremeno ćemo Vas izveštavati preko sajta Ministarstva (www.nauka.gov.rs).

 

POMOĆNIK MINISTRA

Prof. dr Nada Dragović

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu