Početna > Vesti>

Konferencija za kraj Mostova

Naučnom konferencijom koja je održana u nedelju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu završena je međunarodna Letnja škola „Mostovi medijskog obrazovanja“ namenjena studentima žurnalistike u regionu. Skup je drugi put za redom uspešno organizovao Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta.

Studenti i profesori sa univerziteta u Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu, Podgorici, Skoplju, Temišvaru, Segedinu i Novom Sadu ove godine su se tokom letnje škole bavili temom kriznih situacije u oblastima društva i ekologije. Sedmodnevna analiza medijske slike ove teme na unapred pripremljenom korpusu istraživanja – primercima lokalnih novina iz matičnih sredina svih studentskih grupa, rezultovala je analitičkim radovima koji su prezentovani na konferenciji. Izazovu teme odgovorili su i ostali učesnici skupa, asistenti i predavači sa univerziteta učesnika, kao i brojni gostujući predavači, stručnjaci za oblast objedinjenu temom ovogodišnje škole „Mediji i krizne situacije“, između ostalih i dr Dušan Sakulski sa Univerziteta Ujedinjenih nacija u Bonu i međunarodni ekspert za krizne situacije dr Proda Šećerov. Na konferenciji je prezentovano ukupno 37 naučnih radova, a u radu škole je učestvovalo 38 studenta i 14 profesora, asistenata i drugih naučnih radnika. Žurnalistička budućnost „Jugoslavije u malom“ je tako, uz , komšijsko i ekspertsko pojačanje, vrlo detaljnom i preciznom analizom trenutne medijske slike kriznih situacija dala značajan stručni doprinos poboljšanju kvaliteta izveštavanja u medijima zemalja učesnica, i šire. Svi učesnici skupa dobili su odgovarajuće sertifikate, a na kraju konferencije upriličena je i oproštajna svečanost sa koktelom. 

 

Treća Letnja škola „Mostovi medijskog obrazovanja“ biće održana u septembru 2011. godine na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a baviće se načinom na koji mediji u regionu stvaraju medijsku sliku o ostalim državama i društvima u okruženju., najavljeno je na zatvaranju ovogodišnjeg skupa. „Mostovi medijskog obrazovanje 2010“ održani su uz pomoć Centralnoevropske inicijative, Sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, te omladinu i sport Pokrajine Vojvodine, Republičkog ministarstva za nauku i tehnološki razvoj, te Ambasade SAD u Beogradu.


 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu