Početna >
Jednogodišnji združeni međunarodni diplomski sveučilišni studij - joint degree Sveučilišta u Zagrebu i Münsteru

Menadžment i savjetovanje za europsko obrazovanje / Management und Beratung für
europäische Bildung / Management and Counselling in European Education

Sveučilište u Zagrebu, Učiteljski fakultet i Sveučilište u Münsteru, Institut odgojnih znanosti u ak. god. 2010./2011. po prvi puta zainteresiranima u Hrvatskoj i inozemstvu nude jednogodišnji združeni diplomski studij «Menadžment i savjetovanje za europsko obrazovanje/ Management und Beratung für europäische Bildung/ Management and Counselling in European Education. Studij obrazuje buduće obrazovne savjetnike/ce i obrazovne menadžere/ice specijalizirane za pitanja europski orijentiranih reformi u cijelokupnoj obrazovnoj vertikali uključujući i cjeloživotno obrazovanje te upravljanje raznolikošću (diversity management) u poduzećima i javnim ustanovama.

Studij je akreditiran kao združeni studij Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Münsteru te je prvi takve vrste u Hrvatskoj. Studenti po završetku ovog studija stječu zajedničku međunarodnu diplomu (joint degree) oba Sveučilišta.

- Studij obuhvaća dvije jednomjesečne faze izravne nastave ne Sveučilištima u Zagrebu i Münsteru, a najveći dio studija odvija se putem e-učenja. Takva organizacija studija omogućava studiranje uz rad.
- Studij se odvija dvojezično, na njemačkom i engleskom jeziku, a izvode ga nastavnici europskih sveučilišta koja surađuju u okviru Centra za europsko obrazovanje
- Integralni dio studija je praksa u nekoj od međunarodnih obrazovnih institucija ili u odgovarajućim odjelima (međunarodnih) poduzeća.
- U tijeku jednomjesečnih prezencijskih faza studija u Zagrebu i Münsteru uz redovitu nastavu održavaju se i predavanja gostiju i rasprave sa stručnjacima iz područja gospodarstva, politike i obrazovne uprave.
- Novost ovog studija je mogućnost priznavanja radnog iskustva u obliku ECTS bodova. To omogućuje upis na studij i zaposlenim osobama s prethodno završenim trogodišnjim studijem koje imaju barem godinu dana radnog iskustva u zanimanjima relevantnima za područja studija.

Studij koordinira Centar za europsko obrazovanje čiji nositelji su Sveučilište u Münsteru/Institut odgojnih znanosti i Sveučilište u Zagrebu/Učiteljski fakultet, a koji je prvi međunarodni visokoškolski centar na području jugoistočne Europe u okviru kojega trenutno surađuje 15 Sveučilišta iz 10 zemalja.
Ovim studijem Zagreb i Münster postaju međunarodna mjesta za visokoškolsko obrazovanje i profesionalno usavršavanje u Europi.

Više informacija o studiju na web stranici www.lecee.eu

Prilozi:
Prilog 1: Uvjeti koje osiguravamo studentima i uvjeti na upis
Prilog 2: Popis modula i kolegija združenog međunarodnog studija “Menadžment i savjetovanje za europsko obrazovanje”

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu