Početna > Vesti>

U susret jubilarnom izboru za petu generaciju Coca-Cola talenata

Od 2006. godine, 28 studenata treće godine studija, budućih poslovnih lidera, sa više od 16 državnih i privatnih fakulteta Srbije, prošlo je kroz program za sticanje znanja i veština u međunarodnoj kompaniji Coca-Cola Hellenic Srbija

Beograd, 3. novembar 2010 – U partnerstvu sa Ministarstvom prosvete i Univerzitetom u Beogradu, kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija, svečano je obeležila raspisivanje petog, jubilarnog programa „Coca-Cola talenti“. Dvogodišnjim programom „Coca-Cola talenti“, kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija ulaže u razvoj i stručnost budućih poslovnih lidera. Program je prepoznatljiv po tome što studentima obezbeđuje vrhunske obuke, seminare, priliku da se upoznaju sa najboljim praksama kompanije i da kroz bogat mentorski program steknu znanje i praktično iskustvo које inače ne mogu da dobiju samo kroz klasičan sistem obrazovanja.

Izabrani studenti imaće mogućnost da rade u poslovnom okruženju i da se oprobaju u radu na sedam različitih realnih projekata iz oblasti najbližih njihovom profesionalnom interesovanju. Takođe, programom je obuhvaćena i novčana podrška u iznosu od 2.000 evra po godini studija. „Coca-Cola talenti“ program ima za cilj da ohrabri i motiviše mlade da ostanu u zemlji i svojim profesionalnim razvojem doprinose razvoju društva u celini.

„Razvijanjem našeg poslovanja rastu i potrebe kompanije za lokalnim kadrom, zbog čega želimo da svoju ekspertizu iz oblasti oblikovanja vrhunskih menadžera uložimo u mlade i pomognemo im da za vreme studija steknu veštine i znanja neophodna za upravljanje složenim poslovnim procesima. Time doprinosimo njihovom razvoju i unapređenju društvene zajednice u kojoj poslujemo“, izjavio je generalni direktor kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija Sotiris Janopulos.

„Univerzitet u Beogradu je svih pet godina unazad podržavao program „Coca-Cola talenti“, dok se ove, jubilarne godine u program uključio kao partner u projektu. Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da sarađujemo sa kompanijom Coca-Cola Hellenic Srbija na ovom, za studente važnom programu, koji im pruža priliku da steknu mnoga praktična znanja i iskustva koja će ih pripremiti za ono što ih očekuje kada započnu svoju karijeru i pomoći im da lakše dođu do prvog zaposlenja. Iskreno se nadam da će program „Coca-Cola talenti“ podstaći i ostale kompanije koje posluju u Srbiji da se pridruže ovoj inicijativi“, rekao je rektor Univerziteta u Beogradu, Branko Kovačević.

Da podsetimo, pravo učešča na konkursu „Coca-Cola talenti“ imaju studenti akreditovanih državnih i privatnih fakulteta u Srbiji koji su ispunili uslov za upis treće godine studija,  imaju prosek 8,5  i viši, odlično govore engleski jezik i poznaju rad na računaru.

Konkurs je otvoren od 3.11.2010. do 3.12.2010, a više informacija o programu „Coca-Cola talenti“ možete pronaći na  www.cchbc-talents.co.rs.

 

Dugoročni program «Coca-Cola talenti» pokrenula je kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije i namenila ga je najboljim studentima. Program je pomogla Narodna kancelarija predsednika Republike, a od ove godine i Univerziteti u Beogradu. Nišu, Novom Sadu, Novom Pazaru i Prištini. Pored studentskih organizacija koje tradicionalno podržavaju program - AIESEC, AEGEE, Studentska unija Srbije, ESTIEM, EESTEC, BEST, priključile su se i organizacije  - SUPRA, TIM, ESF, IAAS, NAPSER, IFMSA Srbija. Projekat su podržali i Univerzitetski centar za studente sa hendikepom Univerziteta u Beogradu, Centar za razvoj karijere, Beogradska otvorena škola, NGO Initiatives, kao i medijski partneri  Infostud, B92, 24 sata.

Od kada je pokrenut program 2006. godine, na konkurs su se prijavljivalo 624 studenta sa više od 40 različitih fakulteta. Najviše prijava stiglo je sa državnih fakulteta univerziteta u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Do sada je izabrano je 28 studenata koji su se usavršavali u kompaniji Coca-Cola Hellenic Srbija, a zahvaljujući odličnim rezultatima koje su pokazali, nekoliko studenata iz svake generacije nastavilo je da razvija svoje liderske potencijale u kompaniji, u okviru Management Trainee programa. 

Za dodatne informacije obratiti se ovlašćenoj agenciji za odnose sa javnošću kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija - 
McCann Erickson Public Relations.
Kontakt osobe: Jovana Cakić 063/384-145 i Ivana Cukavac 063/385-042

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu