Početna >
PROMOCIJA STIPENDIJE ČIVNING

U Svečanoj sali 30/I Filozofskog fakulteta će se 22. septembra 2009. godine u 15 časova održati promocija stipendije Čivning (Chevening Scholarship) u organizaciji Britanske ambasade i Britanskog saveta. Prezentaciji će prisustvovati i britanski ambasador u Srbiji gospodin Stiven Vordsvord.

Britanski savet u Srbiji poziva zainteresovane osobe koje su završile fakultet i imaju dve godine radnog iskustva da se prijave za stipendiju britanske vlade od 01. septembra 2009 godine. Uz pomoć ove stipendije studenti iz Srbije će moći da studiraju na nekom od prestižnih univerziteta u Velikoj Britaniji u školskoj 2010/2011 godini. Stipendija namenjena je izuzetnim studentima čiji je akademski i profesionalni rad usmeren na sledeće oblasti:

- Reforme državne uprave
- Evropskih integracija
- Međunarodnog prava
- Ekonomije
- Novinarstva
- Ekološke zaštite
- Reforme obrazovanja

Čivning stipendija pokriva većinu magistarskih kurseva koji ne traju duže od 12 meseci i ne manje od 3 meseca, ali isključivo u Velikoj Britaniji. Ona obuhvata besplatnu studentsku vizu, sve akademske troškove, mesečnu nadoknadu koja pokriva životne troškove, putne troškove dolaska i odlaska iz Velike Britanije.

Prijava za Čivning stipendiju britanske vlade je od 1. septembra do 31. oktobra 2009. godine.

Prijave se mogu podneti isključivo elektronskim putem.

Za detaljnije informacije u vezi s Čivning programom posetite internet prezentaciju www.britishcouncil.rs


 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu