Početna >
JoinEU SEE - novi program mobilnosti za studente i nastavno osoblje Univerziteta u Novom Sadu

Obaveštavamo studente i nastavno osoblje Univerziteta u Novom Sadu da je Evropska komisija prihvatila novi projekat (pored već postojećeg i veoma uspešnog BASILEUS projekta) u okviru programa ERASMUS MUNDUS – External Cooperation Window pod nazivom „JoinEU-SEE“.

Na ovaj način studentima i nastavnom osoblju sa Univerziteta u Novom Sadu pruža se dodatna prilika da u okviru mreže univerziteta partnera na projektu „JoinEU-SEE“ odu na razmenu, studije ili jednomesečnu posetu.

Osnovne informacije o projektu već su postavljene na sajtu Univerziteta u Novom Sadu i biće redovno ažurirane novim informacijama kako nam one budu dostavljane od strane koordinarora projekta, Univerziteta u Gracu.

Projekat „JoinEU-SEE“ obuhvata kako razmenu studenata i nastavnog osoblja u okviru ciljne grupe 1 (studenti i nastavnici UNS-a), tako i odlazak na neki od univerziteta, partnera u projektu, na celokupne master studije u okviru ciljne grupe 2 (bivši studenti UNS-a ili nekog univerziteta sa Zapadnog Balkana).

Studenti i profesori sa svih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu moći će da se prijavljuju za boravak isključivo na nekom od partnerskih univerziteta iz Evropske unije odnosno Turske (koja je članica Erasmus programa iako nije članica EU):

Zemlja
Univerzitet
Austrija
University of Graz (koordinator)
Finska
University of Turku
Španija
University of Granada
Turska
Middle East Technical University - METU
Holandija
University of Groningen
Belgija
Catholic University Leuven
Letonija
University of Latvia, Riga
Italija
University of Bologna
Češka
Masaryk University, Brno
Litvanija
Vilnius University

Uskoro se očekuje otvaranje konkursa za prijavljivanje za razmenu u školskoj 2009/2010. godini. Prijavljivanje će biti preko veb sajta projekta koji je u završnoj fazi izrade. Informacije o projektu, konkursu i rokovima za prijavljivanje redovno će se postavljati na sajt Univerziteta u Novom Sadu.

Zbog sličnosti projekta JoinEU-SEE sa projektom BASILEUS (oba projekta su deo Erasmus Mundus – External Cooperation Window programa), svi zainteresovani mogu već sada da pročitaju osnovne informacije i vide odgovore na najčešće postavljena pitanja koja smo postavili za projekat BASILEUS.

KONTAKT OSOBE:
Dubravka Gavrančić i Miloš Milutinović
iro@uns.ac.rs

Kancelarija za međunarodnu saradnju
Univerzitet u Novom Sadu

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu