Početna > Konferencije >

"Empirijski podaci u istraživanjima jezika: resursi i metode 2"

Seminar "Empirijski podaci u istraživanjima jezika: resursi i metode (2)" održava se od 27. do 30. juna 2016. na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu.

Seminar je drugo u nizu projektnih okupljanja u okviru međunarodnog institucionalnog projekta ReLDI - Regional Linguistic Data Initiative, finansiranog u okviru programa SCOPES (Scientific Co-operation between Eastern Europe and Switzerland) Švajcarske nacionalne fondacije za nauku. Uključiće predstavljanje resursa za proučavanje srpskog i hrvatskog jezika koji se prikupljaju u okviru ReLDI-ja, kao i obuku u primeni eksperimentalnih i korpusnih metoda u lingvističkim istraživanjima, sa posebnim naglaskom na korpusima. Predavači na seminaru biće projektni partneri i predavači po pozivu, dok ciljnu publiku čine pre svega mlađi istraživači (počevši od studenata master i doktorskih studija), uz otvorenost seminara i za iskusnije istraživače, kao i za prevodioce, nastavnike jezika i druge koji se jezikom bave van konteksta univerziteta ili naučnih instituta.

Kako bismo ohrabrili i olakšali učešće polaznika iz drugih gradova i šireg regiona, za 15 učesnika van Zagreba obezbedili smo stipendije koje pokrivaju troškove puta i smeštaja. Samo učešće na seminaru se ne plaća.

Odabir učesnika prvenstveno će se zasnivati na obrazloženju prijave i korisnosti seminara za prijavljene. Obrazac za prijavu, preliminarni program i dodatne informacije dostupni su na adresi 
https://reldi.spur.uzh.ch/hr-sr/seminari/seminar-2/
.

Prijavu za učešće potrebno je popuniti do 15. maja 2016, a potvrde učešća biće poslate 30. maja 2016.

Kontakt adresa za sva pitanja je reldi.seminari.zg@gmail.com.




 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu