Početna > Konferencije >

Jezici digitalne budućnosti (manjinski jezici u novom medijskom okruženju),
Novi Sad, 16-17. 4. 2015.

 

Konferenciju organizuju Medijsko odeljenje misije OEBS-a u Srbiji i Centar za razvoj RTV, a održaće se Studiju M RTV u Novom Sadu 16. i 17. aprila, početak rada konferencije u oba dana je u 10. časova. 

Cilj konferencije je da se analizira pozicija proizvodnja i distribicija sadržaja medijskog sadržaja na jezicima nacionalnih manjina u svetlu novih medijskih zakona, da se analizira dosadašnja praksa u proizvodnji i distribuciji ovog sadržaja, da se čuju očekivanja saveta nacionalnih manjina i individualna očekivanja pripadnika nacionalnih manjina od javnog servisa, kao i da se dobre ideje pretoče u preporuke za budućnost.

Osim panela mediji na jezicima manjina u srbiji danas, medijska getoizacija manjina, javni interes i medijski sadržaji na manjinskim jezicima i perspektive izveštavanja na manjinskim jezicima pripremili smo i dve prezentacije primera dobre prakse, inspirativni modeli manjinskih medija i predstavljanje formata sadržaja na jezicima manjina.

Učesnike će pozdraviti šefica Odeljenja za medije OEBS u Srbiji Gordana Janković, književnica Vida Ognjenović i generalni direktor RTV Srđan Mihajlović a moderatori, prezenteri i panelisti će biti stručnjaci koji se bave manjinskim izveštavanjima.

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu