Početna > Konferencije >

Međunarodna konferencija komparativne književnosti Prva stran,
Ljubljana, 2. -  4. decembar 2015.

 

Prva stran je međunarodno usmeren studentski stručni događaj, koji će u Ljubljani udružiti bogat obrazovni i kulturni program te različita tematska predavanja studenata sa svih krajeva Evrope. Organizira ga Društvo študentov primerjalne književnosti (Društvo studenata komparativne književnosti) uz pomoć i savetovanje slovenačkih literarnih i literarnoteoretičkih institucija. Želimo pripremiti stručni kulturno-obrazovni događaj koji će biti prvi takve vrste studentsko organizovani događaj u Sloveniji. Namenjen će biti razmenjivanju znanja među studentima i profesorima te samoj prezentaciji istraživačkog rada studenata literarne znanosti cele Evrope.

Konferencija će se odvijati od 2. do 4. decembra u Ljubljani, usredotočena će biti na odnos između literature i prostora. Više o tematskim usmerenjima i predlozima za radove možete pročitati na internet stranici www.prvastran.org

U vreme događaja će se odvijati raznolik kulturni i obrazovni program: osim studenata, koji su pozvani sa svih krajeva Evrope, te gostujućih (domaćih i stranih) profesorskih predavanja, konferencija će ponuditi i okrugle stolove i radionice, a uz to i bogat prateći kulturni program povezan sa slovenačkim literarnim institucijama. Broj predavača je ograničen, ali možete prisustvovati na konferenciji i kao posetitelj. Konferencija je namenjena dodiplomskima, postdiplomskima i doktorskim studentima. Učešće je besplatno.

Rok za prijavu je 15. jun, a rok za predaju sažetaka radova 15. jul. Za više informacija o rokovima i načinu prijave posetite internetsku stranicu www.prvastran.org ili pišite na info@prvastran.org.

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu