Početna > Konferencije >

Konferencija mladih slavista, novembar 2015, Prag

 

Obaveštavamo Vas da će se 5. i 6. novembra 2015. godine na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta u Pragu održati jedenaesta međunarodna Konferencija mladih slavista, s nazivom Sloveni: Sazvučje i konflikti. Zainteresovani iz redova studenata, doktoranata i mladih istraživača opet će dobiti prostor za predstavlјanje rezultata svoje stručne delatnosti. Akcija se nadovezuje na prethodne vrlo uspešne konferencije, održane u periodu od 2005-2014. godine. Srdačno pozivamo studente iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore!

Obraćamo Vam se s molbom da nam pomognete tako što biste obavestili svoje studente i kolege o mogućnosti učešća.

Cilј projekta je razmena informacija o stručnom delovanju studenata u raznim slavističkim centrima i katedrama. Za dosezanje ovog cilјa, potrebno je stvoriti dovolјno širok krug učesnika i posetilaca, te tako obezbediti odgovarajuće uslove za razvoj plodne diskusije.

Od učesnika očekujemo referat u trajanju od 15-20 minuta ili poster dimenzije A0. Zvanični jezici konferencije biće svi slovenski jezici. Učesnicima koji referate obrade u vidu celovite studije biće ponuđena mogućnost da publikuju svoj tekst u recenziranom zborniku.

Poster: pripremlјeni u formatu A0 (841 mm × 1189 mm)

Preporučuje se:    
- font  Times New Roman
- broj reči ne više od 800
- izrada u programu Adobe Illustrator ili CorelDraw

Pojedinačne sekcije biće stvorene nakon izbora referata na osnovi anotacija. Tematska područja su određena naslovom konferencije SLOVENI: SAZVUČJE I KONFLIKTI:
1)      Jezik
2)      Literatura
3)      Istorija
4)      Ostalo
5)      Posteri

Sudionici konferencije plaćaju:

1) kotizaciju za učešće na konferenciji 1 500 kruna / 60 euro (prezentacija referata, plaća se na mestu za osiguranje konferencije)

2)  za prezentaciju postera 500 kruna / 20 euro (na mestu)

Učesnicima iz inostranstva i van Praga biće ponuđena mogućnost smeštaja u studentskim domovima Filozofskog fakulteta Karlovog univerziteta. Troškove smeštaja snose sami učesnici.

Molimo zainteresovane da što pre oslove organizatore konferencije putem elektronske adrese info@slavkonf.com.

Rok za prijavlјivanje je 14. jun 2015.

Uz formular prijave, potrebno je poslati stručnu i preglednu anotaciju, kako na jeziku referata tako i na engleskom.  Detalјnije informacije i formular prijave postavlјeni su na internet stranici  http://www.facebook.com/SLAVKONF.

Prijava
Plakat
Info

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu