Početna >

Državne stipendije korejske vlade za postdiplomske studije
(rok: 21.3.2016)

Poštovani,

Ambasada Republike Koreje u Republici Srbiji ima čast da obavesti Vaš Fakultet Univerziteta u Novom Sadu da je Nacionalni institut za medjunarodno obrazovanje, Ministarstva obrazovanja Vlade Republike Koreje, raspisalo konkurs za četiri državljanina Srbije i jednog državljanina Crne Gore, da se prijave za državnu stipendiju korejske vlade za postiplomske studije (master ili doktorske), pod nazivom 2016 Global Korea Scholarship: Korean Government Scholarship Program for International Students for an Graduate Degree ili skraćeno 2016 Graduate GKS, za akademske godine 2016-2019.

Ambasada će, ukoliko kandidati ispune sve potrebne uslove, preporučiti ukupno šest kandidata ovom institutu (NIIED), koji će izabrati najboljih četvoro studenta. Nakon završenog procesa selekcije, uspešni studenti bi trebalo da budu u Koreji od Avgusta 2016. godine.

U prilogu se nalazi priručnik za prijavu za ovu stipendiju, uključujući formulare i spisak sve druge potrebne dokumentacije. Dodatne informacije o ovom programu možete, takodje, naći na sajtu www.studyinkorea.go.kr.

Prijava i sva potreban dokumentacija zainteresovanih studena mora stići na adresu Ambasade, najkasnije do 21. marta 2016. godine. Aplikanti koji su prošli prvi krug selekcije u Ambasadi, biće pozvani na intervju nakon pregledanih dokumenata. Ljubazno Vas obaveštavamo da će studenti, koji ne ispunjavaju uslove navedene u priručniku za prijavu, biti automatski diskvalifikovani.

Na osnovu gore navedenog, a na obostrano zadovoljstvo, molimo Vas da ovu informaciju prosledite svim potencijalno zainteresovanim studentima, putem Vaših kanala obaveštavanja, kako bi se što veći broj studenata, koji ispunjavaju uslove, prijavio na ovaj konkus i uživao povlastice ovog celokupno finansiranog programa master ili doktorskih studija Vlade Republike Koreje.

Stipendija obuhvata sledeće stavke:

-           Povratnu avionsku kartu
-           Mesečnu stipendiju u iznosu od 900 000 KRW
-           Jezički kurs u roku od godinu dana
-           Punu školarinu za master i doktorske studije
-           Zdravstveno osiguranje tokom boravka u Koreji
-           Dodatne bonuse za izuzetno postignute rezultate tokom studiranja  

Za sve dodatne informacije možete se obratiti gospodjici Jeleni Milosavljević, na zvaničan mejl Ambasade koreaemb.rs@mofa.go.kr

Application Guidelines
2016 Korean Government Scholarship: FAQ

 

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu