Početna >

Prof. dr Eržebet Čanji, šef Odseka za hungarologiju,
dobitnica nagrade za životno delo

 

Vojvođansko veće za podršku talentovanim učenicima je u petak, 18. marta 2016. godine u Subotici uručilo nagradu za životno delo dr Eržebet Čanji, redovnom profesoru i šefu Odseka za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

U obrazloženju je istaknuto da je profesorka Čanji značajan deo svog pedagoškog rada u visokom obrazovanju posvetila promovisanju talentovanih učenika u Vojvodini. Kolegijum za visoko obrazovanje vojvođanskih Mađara je osnovala 2001. godine sa ciljem da se sistemom stipendiranja, i pod mentorskim nadzorom, planski razvija naučni podmladak, i stvara mlada intelektualna elita. Od 2002. godine dr Eržebet Čanji je glavni inicijator i organizator Vojvođanske mađarske naučne konferencije studenata, koja je postala najznačajniji naučni i umetnički forum  najtalentovanijih studenata, doktoranata, mladih istraživača prvenstveno iz Vojvodine, ali i okruženja sa preko 150 učesnika i naučnim odborom od 40 mentora.

Dr Eržebet Čanji je idejni tvorac i realizator izdavačkog programa koji obuhvata i studentske časopise koji su generacijske radionice mladih intelektualaca.

Njena delatnost kao šefa Odseka za hungarologiju se takođe odvija u znaku podsticanja talentovanih mladih intelektualaca i stvaranja prostora za umetničko i naučno izražavanje kroz programe: Kontaktzona, konkurs za esej i takmičenje u besedništvu.

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu