Početna >

Uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi na Filozofskom fakultetu

Filozofski fakultet u Novom Sadu u saradnji sa Crvenim krstom grada i Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizovao je 16. maja 2016. godine veoma uspešnu humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Na akciji je šezdeset i četvoro studenata i nastavnika našeg Fakulteta dobrovoljno dalo krv, a čak 23 davaoca prvi put su učinili taj gest, čime su se priključili prodici najhumanijih ljudi. To je vredan podatak koji svedoči da se na našem Fakultetu vodi računa ne samo o nastavi i ispitima, već i o razvoju humanističkih principa i vrednosti. Ovo je akcija koju dva puta godišnje organizujemo na Filozofskom fakultetu i rezultat je odličan, tako da se zahvaljujem svim studentima, studentskim organizacijama koje nam pomažu, profesorima i zaposlenima koji su dali krv.

Podsetimo da je Filozofski fakultet ove godine dobio prestižni „Zlatni znak Crvenog krsta Srbije“, a 2014. godine i priznanje „Najhumanija sredina“, upravo za uspehe u davalaštvu krvi. Organizacija Crvenog krsta Filozofskog fakulteta okuplja veliki broj volontera i saradnika, koji organizuju ne samo akcije davanja krvi, već i prikupljanje humanitarne pomoći za ugrožene kategorije stanovništva, obuku u pružanju prve pomoći, a pre dve godine u vreme poplava sakupljena je značajna pomoć za ugrožena područja, dok su volonteri organizovano odlazili na odbranu od poplava.

Ove godine planiramo da organizujemo savetovanje i obuku za nove instruktore u dobrovoljnom davalaštvu krvi iz redova studenata i zaposlenih, čime ćemo dodatno poboljšati rezultate koji su i do sada bili veoma dobri, jer se naš Fakultet svrstava u najbolje visokoškolske ustanove po broju jedinica davanja krvi.

Sledeća akcija davanja krvi na Filozofskom fakultetu biti organizovana sledećeg semestra u novembru. Akcije dobrovoljnog davanja krvi biće organizovane i na ostalim fakultetima Univerziteta u Novom Sadu, a svi koji žele individualno da daju krv, to mogu učiniti svakog radnog dana u prostorijama Zavoda za transfuziju Vojvodine, Hajduk Veljkova ulica, broj 9A, i to u periodu od 9 do 14 časova.

Filozofski fakultet se ponosi svojim studentima i zaposlenima koji su se i ovaj put odazvali akciji dobrovoljnog davanja krvi u velikom broju.

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu