Početna > Vesti>

„Super društvenjaci“ Filozofskog fakulteta bili najposećeniji na šestom Festivalu nauke!

Na šestom Festivalu nauke koji se održao u kampusu Univerziteta u Novom Sadu Filozofski fakultet je imao zapaženo učešće sa šest radionica u kategoriji „Super društvenjaci“ i još jednom pokazao da je važan deo mozaika Univerziteta u Novom Sadu.
Članovi Odseka za Anglistiku su pripremili čak tri radionice pod nazivima: „Kako zvuče jezici“, „Kako istražujemo jezik“ i „Bezbojne zelene ideje besno spavaju“. Odsek za srpsku književnost je organizovao radionicu „Zabavna književnost“ koja se sastojala iz četiri kviza kroz koje su posetioci odgovarali na neobična pitanja iz književnosti. Odsek za hungarologiju se predstavio radionicom „Metamorfoza časopisa – raspad Gutembergove galaksije“ prikazujući nove i sasvim originalne pojavne oblike časopisa u čijem kreiranju su mogli da učestvuju i posetioci. A Odsek za psihologiju i Centar za bihejvioralnu genetiku su prezentovali radionicu „Imate li i vi svog blizanca?“.
Sve radionice su imale veliku posećenost, a beležimo i da je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić posetio radionice „Kako zvuče jezici“ i „Imate li i vi svog blizanca?“.
Prema pisanju medija, „najveća gužva je bila u šatoru 'Superdruštvenjaka' gde su đaci učestvovali u kvizu, odgovarajući na pitanja iz književnosti“ (Blic, 12.5.2014, str.32).

Za više fotografija kliknite ovde

1
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić u poseti radionici „Kako zvuče jezici“

2
„Imate li i vi svoga blizanca?“

3
„Zabavna književnost“

4
„Metamorfoza časopisa – raspad Gutembergove galaksije“


5







 

 

 

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu